Slyngevejledning

Hvorfor bære sit barn?
• Bæring i slynge eller vikle er trygt for baby og giver en nænsom tilvænning til livet udenfor mors mave.
• Børn der bæres ofte græder mindre.
• Det øger tilknytningen mellem forældre og baby, stimulerer oxytocin-produktionen og kan hermed have positiv effekt på amningen samt mindske risikoen for fødselsdepression.
• Brug af slynger/vikler/bæreseler nedsætter belastningen af både barnets og bærerens krop.
• Du får frie hænder til andre gøremål, mens baby trygt kan være med.
• Med de rigtige teknikker kan du bære dit barn fra nyfødt og helt op til 3-4 års alderen ved behov.

Ergonomisk korrekt brug af slynger og vikler
Bestil en tid til en individuel vejledning hos fysioterapeut Katrine Boel, så I kommer sikkert og trygt fra start. Efterfødselskroppen er sårbar overfor belastninger, så det er vigtigt at lære at bære baby på den rigtige måde, sådan at dine delte mavemuskler og belastede bækkenbund har mulighed for at hele efter graviditeten.
Vejledning i:
• Strækvikle.
• Ringslynge/lommeslynge.
• Fastvikle: bæring på mave, ryg eller hofte.
• Amning i slynge/vikle.
• Mulighed for at se og afprøve forskellige slynger/vikler/bæreseler. Nogle vikler og bæreseler kan lånes med hjem i en uge, så I kan øve hjemme inden evt indkøb af egen vikle/bæresele.

Husk der er mulighed for tilskud fra sygesikring danmark.

Vi afholder jævnligt slyngeworkshop for begyndere og rygbæringskursus for mindre grupper.

Vi har også efterfødselstræning “MoveTogether” med baby i vikle eller bæresele.

Viklebillede

Slyngebibliotek

Hos vores fysioterapeut Katrine Boel Gjerum har du mulighed for at låne en vikle, slynge eller bæresele i 1-2 uger, når du har brug for at prøve bæreredskabet af derhjemme.

For deltagere på babymotorik, tumlastik, MoveTogether og patienter der kommer til individuel slyngevejledning eller slyngeworkshops er det helt gratis.

Katrine har et udvalg af begyndervenlige fastvikler, strækvikler, ringslynger, vikletai og bæreseler, som du kan låne når de ikke er i brug til workshop eller individuel vejledning. Udbuddet varierer altså lidt, alt efter hvad vi har hjemme. Giv gerne besked inden du kommer i klinikken, hvis du ved at du gerne vil låne et bæreredskab med hjem, så vi kan have det klar til dig.

Retningslinjer for slyngebibliotek:
Lånetid er 1-2 uger – aftales med Katrine
Bæreredskaberne må ikke udsættes for cigaretrøg eller direkte kontakt med parfume. Dyrehår skal begrænses til absolut minimum.
Som udgangspunkt skal du IKKE vaske udstyret inden du afleverer det. Hyppig vask slider på stoffet og gør viklerne stive. Har din baby gylpet på viklen eller er den på anden måde blevet tydeligt beskidt, kan du vaske den efter vaskeanvisningerne i et parfumefrit vaskemiddel. Uldvikler må kun vaskes i uldvask/finvask.

Bæreredskabet afleveres i receptionen i vores åbningstid inden for den aftalte lånetid.