Master i sportskiropraktik
Vores sportskiropraktor Henrik Gammelgaard Petersen har i weekenden 25. – 26. februar været på 4. kursus i en samlet række på i alt 8 moduler, der til sammen danner masterforløb i sportskiropraktik.
25. – 26. februar deltog vores sportskiropraktor Henrik Gammelgaard Petersen i det sportskiropraktiske modul “Den Tilskadekomne Idrætsudøver” med fokus på skadesforebyggende indsats.
Underviser var blandt andet Tue Kvorning, der tidligere i mange år har arbejdet ved Team Danmark med de bedste atleter i dansk sport og idræt. Tue har en skarp tilgang til træning, både forebyggende og efter skader er opstået. Med tung forskning i ryggen blev der gennemgået hvilke øvelser hver enkelt af de store sportsgrene bør inkorporere i den daglige træning for at undgå skader eller at skader kommer tilbage. Aske Holm jensen, kiropraktor og PhD-studerende hjalp os gennem en akademisk snak om forebyggende træning i sin primære (ren skadesforebyggende indsats uden forudgående skade), sekundære (genoptræning efter skade) og tertiære (forebyggelse af re-skade) form.
Louise Kamuk Storm var endnu en af underviserne på kurset. Louise er associeret professor på Syddansk Universitet med fokus på forskning i den sociale kontekst omkring atleter. Her blev der sat fokus på de forskellige lag i opbygningen omkring eliteidræt og hvilke betydning disse sociale kontekster kan have på atleternes generelle udvikling og selvfølgelig på skadesbehandling!
Slutteligt fik vi ved Julie Kasten Rønne Pedersen en gennemgang af standardiserede spørgeskemaer for diverse kropslige regioner og skader med fokus på patient rapporterede resultater. Tillige kom vi godt rundt om medicinforbrug blandt elitesporten i DK og på den internationale scene. En særdeles brugbar diskussion, der helt sikkert fik rykket ved forståelse af egne spørgsmål og spørgeteknikker som behandler for idrætsudøvere og hvad vi her skal være bevidste om.
Næste kursus-weekend er sidste weekend i april, hvor vi vil have fokus på diverse billeddiagnostiske tilgange, indikationer herfor og hvordan vi kan bruge disse i vores bestræbelser på at hjælpe den enkelte sportsudøver når der opleves smerter eller der er mistanke om en skade.