Skolealder

Op mod 10 procent af 9-12 årige børn i Danmark har haft ondt i ryggen og 20 procent har haft nakkesmerter, inden for den sidste uge. Vi ved, at der i dag er en klar sammenhængen mellem rygsmerter  i barnealderen samt risikoen for udvikling af rygsmerter som voksen. (www.danskkiropraktorforening.dkwww.nikkb.dkDerfor er det vigtigt at behandle og forebygge smerter fra bevægeapparatet hos børn.

Ligeledes ved vi, at der er en sammenhæng mellem forsinket motorisk udvikling samt indlæringsevne. Vi får nu en ny generation af børn og unge som i langt højere grad benytter elektroniske medier i form af iphone, ipad, computer etc. og det faktum at vi bevæge os mindre samt har nogle uhensigtsmæssige statiske stillinger påvirker vores bevægeapparat og sansesystem.

Funktionen af kroppens muskler og led er styret af vores nervesystem. For at optimere nervesystemet bedst muligt og dermed hjælpe skolebørn til at udnytte deres potentiale bedst muligt, er det ofte vigtigt at teste og arbejde med flere sanser på én gang. Hos Tidens Kiropraktor tester vi dit barns motorik og funktionen af rygsøjlen. Desuden har vi mulighed for at teste dit barns synsevne ved optiker, Christina Nielsen. Indlæringsvanskeligheder hos børn kan i en del tilfælde relateres til forstyrrelser i kroppens muskler, led og nerver, herunder også evnen til at koordinere øjnene.