Kiropraktik

En kiropraktor er en autoriseret sundhedsperson, der er specialist i undersøgelse, diagnostik, forebyggelse og behandling af smertetilstande og nedsat funktion i muskel- og skeletsystemet i alle aldersgrupper, spædbarn såvel som ældre. I Danmark uddannes kiropraktorerne ved Syddansk Universitet i Odense. Studiet hedder “Klinisk Biomekanik” og er en 5-årig kandidat-uddannelse med efterfølgende 1 år i turnus.

Skal man have henvisning?
Nej, alle kan henvende sig direkte til Tidens Kiropraktor uden henvisning fra egen læge eller speciallæge. Kiropraktorerne er uddannet – og forpligtet – til selvstændigt at undersøge og diagnosticere, hvori en skade består. Såfremt der er behov for undersøgelser, som kiropraktorerne ikke selv kan varetage, eller anden behandling er påkrævet, henvises der typisk til egen læge eller til klinikkens fysioterapeut. Tidens Kiropraktor har et godt samarbejde med praktiserende læger i Odense og omegn

Hvilke gener behandler en kiropraktor?
Smerter i rygsøjlen (især nakke og lænd) eventuelt med udstrålende smerter til ben eller arme er den hyppigste grund til, at befolkningen benytter sig af kiropraktik og kiropraktisk behandling. Rygsmerter kan optræde på forskellige måder og i flere sværhedsgrader lige fra ømme muskler til mere alvorligere skader som f.eks. en diskusprolaps.

Kroppens muskler, led og nerver kan også medføre symptomer væk fra ryggen, eksempelvis hovedpine, som også er en hyppig grund til at søge kiropraktor. Mere information findes under “Voksne”, “Børn”, og “Idræt”

Lokale smerter i arme og ben er også en almindelig grund til at søge kiropraktor, se i øvrigt under “Symptomer“!

Undersøgelsen og diagnose
Undersøgelsen hos Tidens Kiropraktor omfatter en sygehistorie og en grundig undersøgelse af området med besværet funktion. Ofte suppleres undersøgelsen med mere almene undersøgelser som f.eks. blodtryksmåling eller lignende. Vi behandler ikke kun på dine symptomer, men bestræber os på at finde årsagen til dine symptomer, så din behandling bliver optimal. Tidens Kiropraktor har speciale i behandling af spædbørn og børn samt idrætsfolk på alle niveauer, motionist såvel som eliteudøver

Røntgenundersøgelse
Undertiden er det nødvendigt at foretage en røntgenundersøgelse eller en MR-skanning. Er der indikationer herfor, har Tidens Kiropraktor mulighed for at henvise hertil.

Ultralydsscanning
Har du klager fra kroppens led, f.eks. skulderled, hofteled, knæled, ankelled, fodled, albueled eller håndled/fingrer er ultralydsscanning et vigtigt diagnostisk redskab til at præcisere årsagen til netop dine symptomer, så vi med det samme kan målrette din behandling.

Behandlingen hos Tidens Kiropraktor består altid af flere elementer:
-Information og rådgivning
-Manuel behandling
-Kiropraktisk manipulationsbehandling
-Bløddelsbehandling (akupunktur, massage)
-Øvelser/genoptræning, ofte hos klinikkens fysioterapeut
-Forebyggelse

kiropraktisk behandling (nakke)