Rygsøjlens opbygning

Lad os sammen lægge ryg til en national strategi

15. maj, 2018

Når det kommer til muskler og led, så er danskerne bedst tjent med et stærkt samarbejde mellem de praktiserende læger og kiropraktorer. Det mener Dansk Kiropraktor Forening.

– Smerter i muskler og led koster hvert år samfundet 17,2 milliarder. Derfor vil vi i Dansk Kiropraktor Forening i første omgang gerne invitere praktiserende læger til et parløb, der skal udvikle en national strategi for bevægeapparatet – til gavn for danskerne, siger Lone Kousgaard Jørgensen, formand i Dansk Kiropraktor Forening.

I Dansk Kiropraktor Forening er man nemlig ærgerlig over at patienter med smerter i muskler og led ofte cykler rundt i sundhedssystemet uden at blive tilbundsgående undersøgt eller tilbudt den rette behandling.

– Der er brug for en langt mere sammenhængende indsats der i langt højere grad gør brug af de mange forskellige kompetencer der rent faktisk findes i sundhedsvæsenet siger Lone Kousgaard Jørgensen og fortsætter:

– Alt for mange danskere ender med dyre operationer, skadelig smertestillende medicin eller en tur hjem på sofaen, i stedet for det vi ved virker, nemlig manuel behandling, fortsætte hverdagens aktiviteter og træning. Det er min vurdering at vi kan gøre det langt bedre for de samme penge, hvis vi tænker os om, slutter formanden for de danske kiropraktorer.