Ultralydsscanning

Hvorfor ultralydsscanning?

Ultralydsscanning er særdeles velegnet til at undersøge forhold i sener, muskler, ledbånd, brusk, nerver og knogleoverflader. Med denne teknik kan vi se de strukturelle forhold og dermed igangsætte korrekt behandling med det samme. Har du akutte eller kroniske sportsskader eller overbelastningsskader i skulder, albue, knæ, hofter, håndled/hænder eller ankel/fødder er ultralydsscanning absolut 1. valg, når der skal laves billedundersøgelser.

Hvad er ultralydsscanning?

Ved ultralydsscanning dannes billeder ved hjælp af lydbølger med højfrekvent lyd, der ligger over, hvad det menneskelige øre kan opfatte. Lydbølgerne udsendes fra scanneren mange gange per sekund, sendes tilbage igen (ekko) og opfattes af proben (transduceren), der omdanner lydbølgerne til højt opløselige billeder på skærmen. Da der udsendes mange bølger per sekund, vil billederne fremstå som ’levende’. Det giver den unikke mulighed for at give dynamiske undersøgelser, og dermed kan sener, muskler og ledstrukturer fremstilles og betragtes under bevægelse og ved forskellig belastning.

I Tidens Kiropraktor er det kiropraktor Henrik Gammelgaard der har den fornødne efteruddannelse til at udføre din scanning. Der er ingen smerter eller bivirkninger forbundet med ultralydsscanning.

Klinikken har etableret samarbejde med andre behandlere i Odense, Haarby, Assens, Nyborg og Svendborg, der henviser til Tidens Kiropraktor for at få ultralydsscanning som supplerende undersøgelse til igangværende udredning og behandlingsforløb. Det betyder, at du frit kan benytte klinikkens tilbud om ultralyd uden at skulle i behandlingsforløb, i det tilfælde du er i gang ved anden behandler.

Lige som med vores kiropraktiske konsultationer, er der minimal ventetid. Vi kan tilbyde tid til undersøgelse alle hverdage inden for 1 døgn. Book en tid online eller ring til klinikken og bestil en tid på 28 10 60 05

Der er tilskud fra “sygesikring danmark” til alle ultralydsscanninger.